VGO vervolgonderzoek

Eind november 2019 heeft IVZ een overeenkomst afgesloten voor samenwerking met IRAS, het Institute for Risk Assessment Sciences, een interfacultair onderzoeksinstituut van de faculteiten Diergeneeskunde en Geneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Het IRAS gaat een vervolgonderzoek starten op het VGO Veldonderzoek (2014-2015) dat in samenwerking met RIVM en IVZ heeft plaatsgevonden. Een van de bevindingen van het VGO onderzoek was dat er bij personen rond geitenhouderijen vaker een longontsteking voorkomt. In het vervolgonderzoek zal, bij de populatie die heeft meegedaan aan het VGO I en II onderzoek en die toestemming hebben gegeven voor vervolgonderzoek, gevraagd worden om mee te werken aan een nieuw onderzoek waarbij naast het invullen van een vragenlijst ook een longfunctie-onderzoek zal plaatsvinden.

IVZ is gevraagd om dit onderzoek te faciliteren bij het verzorgen van de uitnodigingen om deel te nemen aan dit onderzoek. Meer informatie vind u op vgo.sivz.nl  Het VGO vervolgonderzoek is in het najaar van 2022 afgerond. 

De rapporten van de eerdere VGO-onderzoeken kunt u vinden op www.rivm.nl/vgo