Over IVZ

IVZ is een not for profit organisatie en levert producten en diensten die ondersteuning bieden om uit zorgregistraties informatie te genereren.

Historie

IVZ bestaat ruim 25 jaar en vindt haar oorsprong in de verslavingszorg. In opdracht van de overheid monitort IVZ sinds eind jaren tachtig de hulpvraag in de verslavingszorg in Nederland. Deze monitor, het Landelijk Alcohol en Drugs Informatie Systeem (LADIS) is een nationale en internationale bron voor beleid en onderzoek. Vanuit deze expertise, kennis en ervaring heeft IVZ haar werkterrein uitgebreid naar andere delen van de GGZ en de Zorg.

Vanuit de uitgebreide kennis en ervaring, heeft IVZ diverse innovatieve IT-oplossingen voor een breed toepassingsgebied in de gezondheidszorg ontwikkeld. Zo is IVZ onder andere actief op het gebied van monitoring van kwaliteit van zorg voor medisch specialisten met krachtige tools en rapportages ten behoeve van afstemming tussen ketenpartners, beleidsvorming en wetenschappelijk onderzoek. 

Van registratie naar informatie

IVZ levert producten en diensten die ondersteuning bieden om uit zorgregistraties informatie te genereren. Daarbij is de keten, waarbinnen de patiëntenzorg wordt verleend, leidend voor de wijze waarop informatie wordt geïntegreerd, uitgewisseld en beheerd.